Voergoed fourage is distribiteur van Dengie Horsefeed. 

Meer informatie en verkooppunten vind u op www.dengie.nl. 

23-2 

Hoera!!!!!

De website van Dengie NL is in de lucht. Hierop vind je alle informatie en producten van Dengie.

Het team is nog hard bezig om ook de verkooppunten op de website te krijgen. Ook alle producten staan er nog niet allemaal op, een hoop vertaalwerk tenslotte maar deze zullen evengoed allemaal snel toegevoegd worden!
 

www.dengie.nl


Dengie is voor het natuurlijk voeren van je paard. Het concept is helder, zo veel mogelijk vezels, zo weinig mogelijk zetmeel en suikers. 

Dengie gaat uit van het gegeven 'ruwvoer als krachtvoer'. Het gehele assortiment van 
Dengie is gebaseerd op gehakselde luzerne. Luzerne is van nature rijk aan vezels, 
eiwitten, mineralen, spoorelementen en vitaminen. Groot voordeel is dat de luzerne goed gekauwd moet worden. Hierdoor komt de speekselproductie op gang, goed voor de zuurbases (maag) en voedingstoffen worden beter opgenomen. 

Omdat geen paard hetzelfde is heeft Dengie verschillende lijnen ontwikkeld. Een lijn voor het werkende paard (Alfa A) een lijn voor het paard welke in onderhoud is, licht werk of op rust (HI-FI) en een Healty lijn voor de paarden welke last hebben van de maag en wel wat hulp kunnen gebruiken voor gezondere hoeven. 

De Alfa a en de HI-FI lijn zijn geen totale voeders. Om aan de dagelijkse vitaminen en mineralen behoefte te voldoen wordt de Balancer aangeraden. De balancer van Dengie is een uniek product doordat er glucosamine, b vitaminen, lijnzaad en prebiotics zijn toegevoegd. Ook hier weer is de basis alfafa (luzerne). De healty lijn is wel een totale voeder, hier is de balancer al aan toegevoegd. 

De laatste lijn van Dengie is de pallet lijn. Dit zijn brokjes. De brokjes zijn zowel geweekt danwel droog te geven. De alfa beet echter moet wel geweekt gegeven worden maar is slechts met warm water in 10 minuten te bereiden. Een echte aanrader om het paard na ziekte, herstel of invallen weer wat 'body' te geven.