Dengie Alfa Oil lucerne 20 kg -

De combinatie van luzerne met koolzaadolie verstrekt langzaam vrijkomende energie waardoor paarden beter bewerkbaar zijn.

Artikelnummer

 

Gewicht   

20,000 KG

€ 18,75
Prijs per 1

 

Het aantal Voer-goedies dat je voor dit product ontvangt is 1
Aantal: 
Bestellen

Belangrijkste kenmerken

  • Alfa-A Oil biedt 12,5 MJ/kg aan langzaam vrij komende energie, dat is vergelijkbaar met een conditioning mix (voor gewichtstoename) of een sportmix, maar bevat 10 keer zo weinig zetmeel en daarmee is het ideaal voor paarden met ERS (Equine Rhabdomyolysis Syndrome, ofwel maandagziekte, spierbevangenheid); uit onderzoek is gebleken dat deze paarden gebaat zijn met een dieet van weinig suiker en zetmeel. Klik hier om meer te lezen over het voeren van paarden met ERS.
  • Alfa-A Oil is gemaakt van pure alfalfa die is geteeld in akkers dicht bij de productiefaciliteiten van Dengie in de graafschappen Essex en Lincolnshire. De alfalfa is gehakt en gedroogd bij een zeer hoge temperatuur om zodoende de natuurlijke, gezondheidsbevorderende kwaliteiten te behouden.
  • Alfalfa is rijk aan zeer verteerbare vezels, voor essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het bevat veel eiwit en is ideaal voor de ontwikkeling van spiertonus en spierfunctie.
  • Alfalfa is een natuurlijke buffer voor de regeling van de zuurgraad in het darmkanaal. Onafhankelijk onderzoek dat is uitgevoerd door de Texas A&M University in de VS heeft aangetoond dat alfalfa een natuurlijke buffer is voor de regeling van de zuurgraad in het spijsverteringskanaal. Het voeren van alfalfa was effectiever in het terugdringen van het aantal maagzweren dan de paarden 24 uur per dag zeven dagen per week te laten grazen in de weide.
  • Alfa-A Oil is rijk aan olie, en dat is perfect voor een gezonde huid en een glanzende vacht en als u het paard naar de showring wilt brengen.
  • Geen toegevoegde suiker, bevat weinig zetmeel.
  • GMO vrij

Zorg voor het ademhalingssysteem

De alfalfa in Alfa-A Oil is gedroogd bij een zeer hoge temperatuur, dit beperkt schimmel. Dankzij een efficiënte extractie heeft Alfa-A Oil een lage stofconcentratie, dat is bevorderlijk voor een gezond ademhalingsstelsel, met name bij paarden die (hard) werken en bij renpaarden.

 

ingrediënten: Alfalfa, koolzaadolie.

Het uiterlijk van het product kan variëren vanwege de omgevingsomstandigheden tijdens de teelt en de oogsttijd.

 

Typische analyse (%) ‘zoals gevoerd’

Energie verkregen uit het verteerde voer 12.5MJ/kg
Eiwit 14
Olie 12
As (mineraal) 9
Vezel 27
Suiker 4.5
Zetmeel 2
 

Hoe profiteert u het meest van het voeren van uw paard?

Paard of pony Afmetingen als richtlijn (hh) Gewicht bij benadering Licht werk (kg/dag) Gemiddeld tot zwaar werk of voor gewichtstoename (kg/dag)
Kleine pony (bijv.: Shetland, Welsh A) 9 – 12.2 200 0.5 1.0
Gemiddeld grote pony (bijv.: Exmoor, New Forest) 12.2 - 13.2 300 0.5 1.5
Grote pony (bijv.: Connemara, Welsh D) 13.2 - 14.2 400 1.0 2.0
Klein paard (bijv.: Arabier, kleine volbloed) 14.2 - 15.2 450 1.0 2.0
Gemiddeld groot paard (bijv.: Volbloed, kruising met Iers trekpaard) 15.2 - 16.2 550 1.5 2.5
Groot paard (bijv. Warmbloed) Over 16.2 650 1.5 2.5

Een grote Stubbs-schep = 400g

Hoe hard laat u uw paard werken?

De hoeveelheid werk en de aard van het werk dat uw paard of pony doet zijn belangrijke factoren bij de berekening van de hoeveelheid en het soort voer dat u moet geven. Vezelrijk voer van goede kwaliteit zoals Alfa-A Original voldoet aan de energiebehoefte van de meeste paarden en pony’s met licht tot gemiddeld zwaar werk.

Werklast Voorbeeld
Herstel/rust Paarden die moeten rusten of niet voor werk worden gebruikt.
Licht werk Maximaal 1 uur per dag rijden, meestal in looptempo met wat draven en galopperen, of 30 minuten opleiding, meestal in een draf met enig galopperen.
Gemiddeld zwaar werk Opleiding, dressuur, springsport, eventing van 1 dag op beginners- of gemiddeld niveau of jagen 1 dag per week.
Zwaar werk Geavanceerdere evenementen van één dag. Evenementen van 3 dagen, jagen 2 dagen per week, polo en alle vormen van racen.

OPMERKING: Ieder paard is weer anders, dus pas het rantsoen van uw paardenvoer aan het temperament van het dier en zijn conditie en werklast aan.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.