Dengie Alfa Original lucerne 20 kg

ALFA-A Original is rijk aan goede verteerbare vezels en zit vol essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten. GMO-vrij

Artikelnummer

 

Gewicht   

20,000 KG

€ 15,69
Prijs per stuk

 

Het aantal Voer-goedies dat je voor dit product ontvangt is 1
Aantal: 
Bestellen

**** Alfa-A ORIGINAL

Alfa-A ORIGINAL is een zeer vezelrijke luzerne met kwaliteitsvolle natuurlijke voedingsstoffen voor het sportpaard.

Belangrijkste voordelen
 

  • Alfa-A Original is een hoogwaardig vezelrijk voer met 10 MJ/kg aan langzaam vrijkomende energie, wat vergelijkbaar is met een basisbrok.
     
  • Gemaakt van pure luzerne waarvan bewezen is dat het een gezonde spijsvertering stimuleert en een buffer vormt tegen maagzuur.
  •  
  • Bevat van nature vitaminen en mineralen en is rijk aan calcium waardoor het tevens geschikt is om aan drachtige merries en jonge paarden te voeren.

Hoe je het meeste uit Dengie Alfa-A Original haalt
 
Alfa-A Original kan in combinatie met een breedspectrum vitaminen & mineralen supplement zoals Alfa-A Balancer het krachtvoer compleet vervangen. Voor paarden met een hogere energiebehoefte kan Alfa-A Original gevoerd worden in combinatie met een brok of muesli.

Gezondheid van de luchtwegen
 
De luzerne in Alfa-A Original is op zeer hoge temperatuur gedroogd waardoor het risico op schimmels wordt gereduceerd. Efficiënte extractie processen waarborgen een laag stofgehalte in Alfa-A Original. Dit bevorderd de gezondheid van de luchtwegen
 
Paard of pony Schofthoogte (cm) Gewicht  (kg) Lichte arbeid (kg/dag) Matige tot zware arbeid / ter bevordering van de conditie (kg/dag)
Kleine pony (shetlander, 
A/B pony)
90 – 127 200 0,5 1,0
Middenmaat pony
(C pony)
127 – 137 300 0,5 1,5
Grote pony (D pony) 137 – 147 400 1,0 2,0
Klein paard (E pony, arabier) 147 – 157 450 1,0 2,0
Middenmaat paard 157 – 167 550 1,5 2,5
Groot paard Groter dan 167 650 1,5 2,5
Hoe zwaar werkt jouw paard?
 
De hoeveelheid en het soort werk dat jouw paard doet is een belangrijke factor bij het bepalen van de hoeveelheid en het type voer die het beste bij jouw paard past. Hoogwaardig vezelrijk voer zoals Alfa-A Original voldoet over het algemeen aan de energie behoeften van de meeste paarden en pony’s die lichte tot matige arbeid verrichten. Voeg Dengie Alfa-A Balancer toe om de vitaminen/mineralen verhouding in evenwicht te brengen wanneer er geen aanvullend krachtvoer wordt gegeven.
 
Mate van arbeid Voorbeelden
Rust Paarden op box rust of weidegang
Lichte arbeid Recreatieve arbeid
Matige arbeid Dressuur- of spring gerichte training
Zware arbeid Eventing / zware dressuur- of springtraining

 
 
Ieder paard is anders, pas dus altijd het rantsoen van uw paard aan zodat deze aansluit bij zijn temperament, lichaamsconditie en de mate van arbeid
 
Voedingswaarde (%)
Energie 10 MJ/kg
Ruw eiwit 12
Olie 2,5
Ruw as 10
Ruwe celstof 27
Suikers 10
Zetmeel 2

Ingrediënten: Luzerne, melasse

 

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.