Grote vierkante baal voordroog 550 kilo
Grote vierkante baal voordroog 550 kilo
LET OP ! WIJ KUNNEN DIT PRODUCT ALLEEN BEZORGEN INDIEN ER OP HET AFLEVERADRES EEN HEFTRUCK/SHOVEL O.I.D BESCHIKBAAR IS. ( voor overleg kunt u altijd contact opnemen) afhalen is ook mogelijk.

Artikelnummer

RV0012

Gewicht   

550,000 KG

€ 98,10
Prijs per st
Het aantal Voer-goedies dat je voor dit product ontvangt is 9
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Het verpakte gras heeft een dag korter gedroogd op het land

Voordroog hooi is mooi frisgroen hooi met een frisse geur en is geschikt voor paarden. Het bestaat uit een mengsel van gedroogde smakelijke grassoorten. Het verschil met gewoon hooi is dat het voordroog gras een dag minder lang gedroogd heeft op het land. Daarom wordt dit hooi ‘voordroog hooi’ of ‘voordrooggras’ genoemd.

Het voordroog gras is dus net wat vochtiger dan normaal weidehooi en bevat daarom meer voedingstoffen. Het ruwvoer is ideaal voor paarden die behoefte hebben aan wat rijker hooi, zoals sportpaarden. Voordroog is niet hetzelfde als kuil voor koeien. Kuil is namelijk een stuk natter en daarom minder geschikt voor als ruwvoer voor paarden. Voordroog gras wordt ook wel kuilgras of voordroog kuil genoemd.

Vanwege het vochtige karakter van voordroog heeft een baal na opening een houdbaarheid van maximaal drie tot vijf dagen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat komt omdat er nu zuurstof bij het gras kan komen waardoor schimmelvorming kan optreden. Een geopend pak voordrooggras kunt u het beste op een droge plek bewaren. Voer het gedroogde gras pas wanneer het fermentatieproces helemaal voltooid is. Over het algemeen moeten de grasbalen minimaal zo’n twee maanden blijven liggen voordat het voordroog gevoerd mag worden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.