PharmaHorse Elecktrolyten 1000 gram
PharmaHorse Elecktrolyten 1000 gram
Elektrolyten vult tekorten direct aan, in de juiste verhouding die identiek is aan de verhouding van zweet. Opgebouwd uit de mineralen, natrium, kalium, chloride, calcium en magnesium.

Gewicht   

1,000 KG

€ 19,95
Prijs per stuk

Voorraad : 4

Het aantal Voer-goedies dat je voor dit product ontvangt is 1
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Waarom PharmaHorse Elektrolyten voor uw paard? 

PharmaHorse Elektrolyten is opgebouwd uit de mineralen, natrium, kalium, chloride, calcium en magnesium. Deze elementen zijn in exact dezelfde verhouding aanwezig als de samenstelling van het zweet. PharmaHorse Elektrolyten vult tekorten direct aan, in de juiste verhouding die identiek is aan de verhouding van zweet. Bij inspanning gaat een paard zweten en verliest het essentiële zouten, ook wel mineralen genoemd. Deze gaan naast zweet ook verloren via urine en mest. Zeker bij warm weer is dit een aandachtspunt. Bij een hoge temperatuur en luchtvochtigheid kan het verlies van zweet gedurende inspanning oplopen tot wel 15 liter per uur, het is daarom zeer belangrijk om deze tijdig aan te vullen om klachten door tekorten te voorkomen.

- Natrium Chloride
Sodium draagt bij tot het instandhouden van de bloeddruk, welke van belang is bij inspanning. Gedurende inspanning gaat er veel sodium verloren tijdens het zweten. Ook gaat er veel sodium verloren bij uitdroging. PharmaHorse Elektrolyten bevat een hoge verantwoorde dosering om deze tekorten aan te vullen.

- Kalium Chloride
Net als Sodium, helpt potassium de osmotische werking in combinatie met natrium helpt het de natrium- kalium pomp te activeren. Dit transport systeem is van essentieel belang voor de overdracht van zenuwimpulsen. Kalium wordt normaal terug gevonden in groen gras. Stal paarden missen dit vaak en daarom is een supplement met voldoende natrium en kalium van essentieel belang.

- Citraten
Citraten zijn negatief geladen moleculen, deze dragen bij in de buffercapaciteit van de elektrolyten. PharmaHorse Elektrolyten bevat zowel bicarbonaten als citraten welke elkaars werking versterken.

- Magnesium Sulfaat
Magnesium is een belangrijk mineraal voor het optimaal functioneren van de spieren. Het zorgt voor het fosfaat transport, wat belangrijk is om spieren maximaal te laten presteren. Een magnesium tekort kan zich uiten in trillende spieren en spierkrampen.

- Calcium Carbonaat
Calcium draagt bij aan verschillende processen, welke van belang zijn voor het optimaal functioneren van een paard. Zo is calcium nodig voor het geleiden van prikkels naar de zenuwen, de celgroei en speelt het een belangrijke rol bij de hormoonhuishouding. In de elektrolyten mix zorgt calcium voor de energievoorziening van de lichaamscellen. 

- Glycine
Glycine is een aminozuur dat zorgt voor snelle opname van elektrolyten. Een onmisbaar element in PharmaHorse Elektrolyten, want snelle opname is vaak van groot belang om goed te kunnen presteren. 

- Vitamine C
Vitamine C is een antioxidant, die het spierweefsel helpt te beschermen na inspanning. PharmaHorse Elektrolyten bevat deze antioxidant met als doel de spieren van een paard langer fris te houden gedurende inspanning.

Wat gebeurt er bij een elektrolyten tekort?
Gedurende inspanning of bij hoge temperaturen, kan er een elektrolyten tekort ontstaan. Een tekort dient zeer serieus genomen te worden en is te herkennen aan de volgende symptomen:

  • Verminderde werklust
  • Spierverkramping
  • Weinig huid elasticiteit (deze kunt u controleren door tussen duim en wijsvinger een huidplooi te nemen, zodra u uw vingers loslaat moet de plooi direct verdwijnen, indien dit niet gebeurt kan dit duiden op uitdroging).


Indien een of meerdere van bovenstaande symptomen zich voordoen kan het gebruik van een gebalanceerd elektrolyten product raadzaam zijn.

Andere Elektrolyten producten?
PharmaHorse Elektrolyten is niet het eerste Elektrolyten product dat op de markt verkrijgbaar is. Het is echter wel één van de weinige producten die is opgebouwd uit 100% pure grondstoffen, deze grondstoffen zijn ook geschikt voor humaan gebruik. PharmaHorse onderscheidt zich met deze zuiverheid. Het product bevat uitsluitend actieve bestanddelen en geen hulp-, smaak- en/of vulstoffen.

Let op:
PharmaHorse elektrolyten bevat essentiële zouten: mineralen. Verwar dit niet met een liksteen, een liksteen is ook opgebouwd uit zouten, maar bevat geen elektrolyten.

Samenstelling per KG
Natrium Chloride 309 gram  100% puur (Human Grade Kwaliteit)
Natrium Citraat 50 gram  100% puur (Human Grade Kwaliteit)
Kalium Chloride 268 gram 100% puur (Human Grade Kwaliteit)
Magnesium Sulfaat 18 gram 100% puur (Human Grade Kwaliteit)
Calcium Carbonaat 200 gram 100% puur (Human Grade Kwaliteit)
Glycine 131 gram 100% puur (Human Grade Kwaliteit)
Vitamine C 24 gram 100% puur (Human Grade Kwaliteit)

Gebruiksaanwijzing:
Pony: 1 maatschepje per dag
Paard: 2 maatschepjes per dag.

1 maatschepje is circa 15 gram (maatschepje bijgevoegd).
PharmaHorse Elektrolyten kunt u vermengen met het water of voer (slobber) van uw paard of pony.
Dosering niet overschrijden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.