Kleine baal voordroog gras 20 KG
Kleine baal voordroog gras 20 KG
ter vervaring van de witte balen voordroog gras die wij voorheen hadden. hippo fourage Voordroog gras, geperst in kleine balen van 20 kKg

Gewicht   

20,000 KG

€ 11,71
Prijs per stuk
Het aantal Voer-goedies dat je voor dit product ontvangt is 1
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraagVoordroog hooi bestaat uit een weidemengsel van gedroogde grassoorten. Het voordroog of kuilgras is iets vochter dan gewoon hooi en daardoor rijker aan vitamines en mineralen. Het verpakte hooi heeft een drogestof van 70 – 80% en is geschikt voor paarden.
 

Meer over voordroog hooi

Het verpakte gras heeft een dag korter gedroogd op het land

Voordroog hooi is mooi frisgroen hooi met een frisse geur en is geschikt voor paarden. Het bestaat uit een mengsel van gedroogde smakelijke grassoorten. Het verschil met gewoon hooi is dat het kuilgras een dag minder lang gedroogd heeft op het land. Daarom wordt dit hooi ‘voordroog hooi’ of ‘voordrooggras’ genoemd.

Het voordroog gras is dus net wat vochtiger dan normaal weidehooi en bevat daarom meer voedingstoffen. Het ruwvoer is ideaal voor paarden die behoefte hebben aan wat rijker hooi, zoals sportpaarden. Voordroog is niet hetzelfde als kuil voor koeien. Kuil is namelijk een stuk natter en daarom minder geschikt voor als ruwvoer voor paarden. Voordroog gras wordt ook wel kuilgras of voordroog kuil genoemd.

- RUWVOER -

 


Plus- en minpunten

 + Geschikt als ruwvoer voor paarden.
 + Kuilgras is een voordelig ruwvoer.
 + Voordroog is vrij van stof.
 + Rijker dan gewoon weidehooi.

 - Na openen beperkt houdbaar.
 - Sommige paarden kunnen een reactie hebben op het kuilgras.
 

Bewaaradvies voor balen voordroog

Vanwege het vochtige karakter van voordroog heeft een baal na opening een houdbaarheid van maximaal drie tot vijf dagen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat komt omdat er nu zuurstof bij het gras kan komen waardoor schimmelvorming kan optreden. Een geopend pak voordrooggras kunt u het beste op een droge plek bewaren. Voer het gedroogde gras pas wanneer het fermentatieproces helemaal voltooid is. Over het algemeen moeten de grasbalen minimaal zo’n twee maanden blijven liggen voordat het voordroog gevoerd mag worden

 

Eigenschappen

Voordroog hooi is langstengelig gedroogd gras. het is naast weidehooi het meest gebruikte ruwvoer voor paarden. Het hooi met een drogestof van 70 – 80% wordt ook wel ‘hooi min één dag’ genoemd, omdat het een dag minder lang heeft gedroogd op het land. Door de kortere droogtijd behoudt voordrooggras veel vitaminen en mineralen. Daarom is het kuilgras wat rijker en vetter dan gewoon hooi.

Ingrediënt: Mengel van droge grassoorten
Structuur: Langstengelig
Drogestof: 70 – 80%
Fructaan: Laag
Snede: 1e, 2e of 3e snede
Herkomst: West-Europa
Geschikt voor:  Paard
 Koe
 Geit
Stofgehalte: Laag
Kleur: Frisgroen
Geur: Licht zoet

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.