Kleine baal tarwestro per stuk +- 25 kilo
Kleine baal tarwestro per stuk +- 25 kilo
tarwestro kleine baal +-25 kilo

Artikelnummer

BD0001

Gewicht   

25,000 KG

€ 7,25
Prijs per st
Het aantal Voer-goedies dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

DIT PRODUCT KAN ALLEEN BEZORGD WORDEN BINNEN ONZE BERZORGREGIO 
Onze bezorgregio is binnen een straal van 20km vanaf de middenbeemster. 


Stro is een agrarisch bijproduct dat voortkomt van de graanteelt. Het materiaal kent vele toepassingen. Een daarvan is het vormen van een comfortabele bedding voor bijvoorbeeld paarden. Stro wordt traditioneel gebruikt als bodembedekking of strooisel voor in de paardenstal. Het biedt een goede warme ondergrond voor paarden. Tarwestro is bij uitstek het natuurlijkste strooisel voor paarden om uren lang in te foerageren.Stro is een ideaal strooisel voor paarden, geiten en andere dieren om lekker in te liggen. Het zorgt er ook voor dat uw dieren niet uitglijden. Daarbij heeft het een hoog absorptievermogen

Tarwestro is zowel als strooisel en ruwvoer te gebruiken voor paarden. Dit maakt stro dan ook een geliefd strooisel. Voor paarden biedt het warme strobed ook een welkome afleiding, omdat ze lekker van het strooisel kunnen knabbelen. Maar u kunt paarden niet alleen maar tarwestro voeren, omdat stro te weinig energie oplevert. U dient dus bij te voeren met bijvoorbeeld hooi of een ander type ruwvoer.

Het is belangrijk dat paarden een goed gebit hebben. Een belangrijke factor voor een goed gebit is de aanmaak van speeksel. Speeksel heeft voor paarden een reinigende functie. Het is daarom van belang dat de aanmaak van speeksel bij paarden wordt gestimuleerd. Dit doen paarden door middel van kauwen. Geef paarden daarom iets om op te kauwen. Stro is hiervoor een goede oplossing. Het tarwestro heeft een lage voedingswaarde, hierdoor wordt het paard niet te dik. Stro is dus te gebruiken als strooisel, maar ook als ruwvoer. En dit bevordert de speekselproductie van het paard. Een paard kauwt per dag zo’n zestien uur.


Tarwestro kan geen kwaad en is veilig voor paarden en andere dieren. Paarden die op een bedding van tarwestro staan kunnen in de stal lekker knabbelen van het stro. Maar er zijn paarden die stro zo lekker vinden, dat ze er te veel van eten. Hierdoor kan een verstopping ontstaan in de dikke darm van het paard. Dit wordt ook wel een verstoppingskoliek genoemd. Om dit te voorkomen kunt u extra ruwvoer geven.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.