vlas strooisel

LET OP : Vanuit de leverancier is er een prijsstijging. Vanaf woensdag 17-6 wordt vlasprijs verhoogd met 0.35 per baal.  Vlas bestaat uit de kern van de vlasplant, deze heten de vlaslemen. Vlasst...

Artikelnummer

BD0005 

Gewicht   

120,000 KG

Standaard levertijd

1-2

€ 6,25
Prijs per st

Voorraad : 106

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

LET OP : Vanuit de leverancier is er een prijsstijging. Vanaf woensdag 17-6 wordt vlasprijs verhoogd met 0.35 per baal. 


Vlas bestaat uit de kern van de vlasplant, deze heten de vlaslemen. Vlasstrooisel is een 100% natuurlijk product en is ideaal te gebruiken als stalstrooisel of bodembedekking in de paardenhouderij. Vlasstrooisel geeft de stal een schone uitstraling, is zuinig in gebruik en is gemakkelijk in onderhoud. Het is vezel en stofvrij. Hierdoor ontstaan er geen irritaties aan luchtwegen of ogen van paarden.

Vlasvezel neemt twaalf keer meer vocht op dan stro en vier tot zes keer meer dan houtkrul. Dit komt omdat de vlaslemen tot 450% meer absorberen. Door het hoge absorptievermogen van vlas wordt ammoniak op de stalbodem vastgehouden. Hierdoor ontstaat er geen reukhinder. Daarbij is vlas snel composteerbaar. In de paardenstal strooit u een dik bed met vlasstrooisel. Wanneer u de paardenstal gaat uitmesten hoeft u enkel de natte plekken en de paardenmest te verwijderen. Vlas zorgt dus voor een behoorlijke arbeidsbesparing.


De meeste paarden eten geen vlas. Sommige paarden doen dit wel en met mate mag vlas gegeten worden. Over het algemeen eten pony’s het eerder dan paarden. Wanneer paarden te veel eten kunnen zij last krijgen van koliek, dus een verstopping. En dit is niet gezond voor paarden. U kunt dit voorkomen door in de stal azijn over het vlas te gieten. Het eten van vlas kan duiden op verveling bij het paard. U kunt daarom uw paard bijvoorbeeld een extra portie hooi geven. Hang bijvoorbeeld een fijnmazig hooinet op waardoor het paard langer bezig is met het eten van het voer.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.