vlas strooisel vlas strooisel
vlas strooisel vlas strooisel
vlas strooisel
Wegens een mindere oogst opbrengst 2023 helaas een prijsverhoging doorgekregen van onze leveranciers.

Artikelnummer

BD0005

Gewicht   

20,000 KG

Standaard levertijd

1-2

€ 8,50
Prijs per st

Voorraad : 476

Het aantal Voer-goedies dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

 


Vlas bestaat uit de kern van de vlasplant, deze heten de vlaslemen. Vlasstrooisel is een 100% natuurlijk product en is ideaal te gebruiken als stalstrooisel of bodembedekking in de paardenhouderij. Vlasstrooisel geeft de stal een schone uitstraling, is zuinig in gebruik en is gemakkelijk in onderhoud. Het is vezel en stofvrij. Hierdoor ontstaan er geen irritaties aan luchtwegen of ogen van paarden.

Vlasvezel neemt twaalf keer meer vocht op dan stro en vier tot zes keer meer dan houtkrul. Dit komt omdat de vlaslemen tot 450% meer absorberen. Door het hoge absorptievermogen van vlas wordt ammoniak op de stalbodem vastgehouden. Hierdoor ontstaat er geen reukhinder. Daarbij is vlas snel composteerbaar. In de paardenstal strooit u een dik bed met vlasstrooisel. Wanneer u de paardenstal gaat uitmesten hoeft u enkel de natte plekken en de paardenmest te verwijderen. Vlas zorgt dus voor een behoorlijke arbeidsbesparing.


De meeste paarden eten geen vlas. Sommige paarden doen dit wel en met mate mag vlas gegeten worden. Over het algemeen eten pony’s het eerder dan paarden. Wanneer paarden te veel eten kunnen zij last krijgen van koliek, dus een verstopping. En dit is niet gezond voor paarden. U kunt dit voorkomen door in de stal azijn over het vlas te gieten. Het eten van vlas kan duiden op verveling bij het paard. U kunt daarom uw paard bijvoorbeeld een extra portie hooi geven. Hang bijvoorbeeld een fijnmazig hooinet op waardoor het paard langer bezig is met het eten van het voer.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.